Ευλογια λογο

Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά

Υποδοχή της χειρός του Αγίου Παντελεήμονος στον Άγιο Νικόλαο Φιλοπάππου


Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η ενορία του Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου υπεδέχθη την χείρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπίων 
Βοιωτίας το Σάββατο 2/12  το απόγευμα στην πλατεία του Κουκακίου.

Την Τιμία Χείρα του Αγίου προσεκόμισε ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νεκτάριος Μήτσου και την υπεδέχθη εκ μέρους του Μακαριωτάτου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ναού και πλειάδα άλλων ευλαβών κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Η Τιμία Χείρα του Αγίου Παντελεήμονος λιτανεύθηκε δια των οδών της περιοχής με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος, αγήματος του Λιμενικού Σώματος, χορευτικών τμημάτων των εν Αθήναις Καππαδοκών και των Κατηχητικών συντροφιών της ενορίας μέχρι των Ιερό Ναό και ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίο ομίλησε εξαιρετικά ο Θεοφιλέστατος για την δύναμη των πρεσβειών των Αγίων της Εκκλησίας μας και του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού. Ακολούθησε πλούσια δεξίωση στο Αρχονταρίκι του Ναού για κλήρο και λαό. 

Η Χείρα του Αγίου Παντελεήμονος θα παραμείνει στον Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι την Πέμπτη 7/12 το απόγευμα και θα τίθεται σε προσκύνηση καθημερινώς από το πρωί στις 7.00 μέχρι και τα μεσάνυχτα. 

Καθ΄όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα τελούνται Ιερές Αγρυπνίες , ομιλίες, ακολουθία του Ευχελαίου και άλλες ακολουθίες κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα.



























Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά