Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά

Συσσίτια


ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ


Από τη δημιουργία της ενορίας του Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου, οι εφημέριοι του Ναού είδαν τη χρησιμότητα των συσσιτίων και την παροχή βοήθειας σε εμπερίστατους αδελφούς μας.
Έτσι με τη δημιουργία του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας άρχισαν και τα συσσίτια τα οποία αυξήθηκαν με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και την εισβολή των κατοχικών στρατευμάτων στην Αθήνα αλλά και μετά το τέλος αυτού που βρήκε σε δυσχερή θέση όλους τους συμπατριώτες μας.
Τα συσσίτια συνεχίστηκαν με λίγους εμπερίστατους αδελφούς μας όλα τα μετέπειτα χρόνια και η παροχή βοηθείας ήταν άμεση χάρη στη συμπαράσταση και την από καρδιάς βοήθεια και συμμετοχή των ενοριτών μας.
Τα τελευταία χρόνια με τη διόγκωση της οικονομικής κρίσης, μέσω των συσσιτίων του Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου ξεκίνησε η παροχή γευμάτων σε αδελφούς που είχαν μεγάλη ανάγκη (ενορίτες αλλά και αστέγους ).

 Έτσι στις μέρες μας με τη στήριξη των ενοριτών του Αγίου Νικολάου, παρέχονται τόσο οικονομική στήριξη σε αδελφούς μας με την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφώνου αλλά και ενοικίων καθώς επίσης διανέμονται και 300 περίπου μερίδες φαγητού καθημερινά.

Η τόσο μεγάλη ζήτηση ανάγκασε τους ιερείς του Ναού του Αγίου Νικολάου να προβούν στην αγορά επαγγελματικής κουζίνας και φούρνου και στη διαμόρφωση σύγχρονων εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορούν  να εξυπηρετούνται άμεσα και να ανακουφίζονται με πλούσιο σπιτικό φαγητό οι εμπερίστατοι αδελφοί μας.

Όλα αυτά γίνονται με τη βοήθεια τόσο την υλική όσο και την ηθική των ενοριτών μας καθώς επίσης και αρκετών φίλων και προσκυνητών των δύο Ναών. Η προετοιμασία και η διανομή των γευμάτων γίνονται από εθελοντές νέους που με το ζήλο και την αγάπη προς το συνάνθρωπο προσφέρουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους προς βοήθεια των χειμαζομένων ανθρώπων.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΣΕ ΕΙΔΟΣ, 

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΙΔΗ:


ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΟΣΠΡΙΑ,  ΛΑΔΙ,  ΑΥΓΑ, ΚΡΕΑΣ, ΓΑΛΑ,

ΑΛΕΥΡΙ,  ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟΝΟΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ,  ΑΛΑΤΙ.


ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ  

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 8.00 πμ έως 12.30 μμ. 

ΣΤΗΝ ΟΔΟ : ΑΓΡΑΦΩΝ 2 - ΚΟΥΚΑΚΙ 


    Blogger Comment
    Facebook Comment