Ευλογια λογο

Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά

Η εορτή του Αγίου Αστερίου στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων


Στις 30 Οκτωβρίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη τεσσάρων Αγίων, που μαρτύρησαν σε νεαρή ηλικία στα χρόνια του Διοκλητιανού, για την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.
Οι Άγιοι Αστέριος, Κλαύδιος, Νέωνας και Νεονίλλα, κατά σάρκα αδέλφια, βασανίστηκαν και οδηγήθηκαν στο μαρτύριο από τον ηγεμόνα της Κιλικίας Λυσία, επειδή ήταν χριστιανοί και βοηθούσαν με τα χρήματά τους, φτωχούς και ενδεείς.

Η μνήμη τους τιμήθηκε ιδιαιτέρως στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, όπου εκτέθηκε προς ευλογία και προσκύνηση απότμημα του ιερού λειψάνου ενός εκ των τεσσάρων αγίων αδελφών, του Αγίου Αστερίου.
Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς μαζί με άλλους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μεταξύ των οποίων και ο διάκονος του Ιερού Ναού, π. Αστέριος Αποστόλου, που φέρει το όνομα του τιμωμένου Αγίου.
Στην ακολουθία συμμετείχαν και έψαλλαν φίλοι ιεροψάλτες, του π. Αστερίου, ενώ προσήλθε και αρκετός κόσμος για να ευχηθεί στον εορτάζοντα διάκονο που είναι ιδιαιτέρως αγαπητός στην Αρχιεπισκοπή.


 
Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά