Ευλογια λογο

Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά

Θηβών Γεώργιος: Ο Άγιος Παντελεήμων να ευλογεί τον κόσμο μας


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ετελέσθη την Κυριακή 3 - 12  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. κ. Γεώργιο σεπτή αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ. 

Κατά τη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεκτάριος Μήτσου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπίων Βοιωτίας και οι Ιερείς του Ναού.

Εκείνο που στάθηκε η αφορμή για την εόρτιο σύναξη ήταν η παρουσία της τιμίας Χειρός του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού που θα παραμείνει στον Ναό μέχρι την Πέμπτη 7-12 το απόγευμα για ευλογία και Αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών και θα τίθεται σε προσκύνηση απο τις 7πμ έως τα μεσάνυχτα καθημερινώς.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα για την αγιότητα και τη βιοτή του Αγίου και την ευθύνη των Χριστιανών στην εποχή μας , αλλά ταυτόχρονα θυμήθηκε τους πνευματικούς δεσμούς του με την ενορία του Αγίου Νικολάου καθότι υπήρξε κατηχητής της ενορίας και συνδέεται από ετών με τους ενορίτες της. Εξήρε το πολυσχιδές έργο της ενορίας και ευχήθηκε για την κατά Θεό προκοπή της.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος παρεκάθησε στο καθιερωμένο κέρασμα στο Αρχονταρίκι του ναού , συνομίλησε με πολλούς ενορίτες και ευλόγησε τους χώρους και τις δράσεις  της ενορίας.










Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά