Ευλογια λογο

Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά

Προσκύνημα Καππαδοκία-Κωνσταντινούπολη 26-30 Δεκεμβρίου - Αναλυτικό πρόγραμμα




ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ
 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ   
26 - 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


ΤΕΤΑΡΤΗ  26/12/2018
1η ημέρα: Αθήνα- Κωνσταντινούπολη – Καισάρεια

Συγκέντρωση στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Φιλοπάππου στις 6.00 πμ και πτήση στις 9.35πμ για Καισάρεια μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη το απόγευμα και περνώντας από Καισάρεια φτάνουμε στο Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ  27/12/2018 
2η ημέρα: Καππαδοκία - κοιλάδα του Κοράματος

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας. Πρώτη μας επίσκεψη η κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκόρεμε. Εκεί θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας που δε πρέπει να χάσετε. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές – υπόσκαφες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Κρίνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε το Πάσαμπαγκ. Εδώ θα συναντήσουμε τις περίφημες "νεραϊδένιες καμινάδες" που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. 

Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στον Αλύ ή αλλιώς Κόκκινο ποταμό με τελικό προορισμό τη κωμόπολη Άβανο. Η πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσκεψη σε εργοστάσιο με όνυχα και έργα τέχνης από πηλό. Εκεί θα επισκεφθούμε την υπόγεια πόλη του Οζκονάκ. Επόμενη μας στάση είναι το γραφικό χωριό Ουτσχισάρ το οποίο είναι χτισμένο στη κοιλάδα Περιστεριών. Θα καταλήξουμε στον πύργο όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα όλης της Καππαδοκίας. Ένα υπέροχο αμμώδες χαλί μέσα στο οποίο ο Θεός έχει μεγαλουργήσει και ξαφνιάζει με τη ομορφιά και τα παιχνιδίσματα της ακόμα και τον πιο απαιτητικό της επισκέπτη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  28/12/2018
3η ημέρα: Καππαδοκία Σινασσός– Προκόπι – Κωνσταντινούπολη

Πρωινό και προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. 

Εκεί θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλεως και την κεντρική πλατεία όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά κανάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα εκπληκτικό δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής είναι το αρχοντικό του λογίου Ρίζου, χώρος κατοικίας ενός σημαντικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και έγραψε το 1951 το βιβλίο Καππαδοκία. 

Τελευταίος μας σταθμός στη Σινασό είναι η υπόσκαφη εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στην άκρη της πόλης. Επίσκεψη και μετά από μια σύντομη στάση στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού θα αναχωρήσουμε για τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, τη Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. 

Επίσκεψη σε χωριά της Καισάρειας όπου ζούσαν οι ορθόδοξες κοινότητες όπως η Μουταλάσκη (TALAS) γενέτειρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στη πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, κλασσικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην αγορά του Προκοπίου. 

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καισάρειας και από εκεί για την Κωνσταντινούπολη, με την πτήση μας στις 20.35. Διανυκτέρευση στην Βασιλεύουσα.

ΣΑΒΒΑΤΟ  29/12/2018
4η ημέρα:  Κωνσταντινούπολη

Πρωινό και στο σημερινό μας πρόγραμμα θα προσκυνήσουμε αρχικά την Αγία Σοφία, που χτίστηκε με εντολή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα μ.Χ., με τον ψηλό τρούλο, τον τεράστιο νάρθηκα και τα εντυπωσιακά χρυσά ψηφιδωτά, που συμβάλλουν στην φήμη της ως ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του κόσμου , τη Μονή της Χώρας, τη Μονή των Βλαχερνών, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα και τους Τάφους των Πατριαρχών. Βόλτα στην κλειστή αγορά  ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ. 
ΒΡΑΔΥΝΗ ΒΟΛΤΑ στην περιοχή του ΤΑΞΙΜ και στο ΠΕΡΑΝ. 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ  30/12/2018
5η ημέρα: Κωνσταντινούπολη- ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση  για το Πατριαρχείο και για τη Θεία Λειτουργία. Ξενάγηση στους χώρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση  για την Αθήνα στις 14.00 μμ.


ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:
ΔΙΚΛΙΝΟ                 700 €
MONOKΛINO        800 €


 Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια,  όλες οι Μεταφορές όπως ορίζει το πρόγραμμα, διανυκτερεύσεις σε  δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια  σε5* ξενοδοχείο DINLER ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ ,  4* ξενοδοχείο στο Ταξίμ.  ημιδιατροφή, Έλληνας  Ξεναγός και τοπικός συνοδός.
Δεν περιλαμβάνονται:
EΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ 20 ΕΥΡΩ  ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/12/2018 στις 6.00 πμ από Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Φιλοπάππου ή στις 6.30 πμ. στο αεροδρόμιο.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ      30/12/2018   στις  3.30  μμ στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ  30/11/2018
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  300 ΕΥΡΩ  ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕΧΡΙ 30/11/2018
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ   6906762465 / 6940502862

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
IEROSOLYMITIS TRAVEL


Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά