Ευλογια λογο

Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά

«Η έλλειψη πατρότητας στην ζωή μας» - π. Γεώργιος Σχοινάς

 

«Η έλλειψη πατρότητας στην ζωή μας»


Οι νέες κοινωνικές επιταγές έχουν οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο, όμοιο του οποίου δεν έχουμε ξαναδεί όσον αφορά στην έλλειψη πατερικών προτύπων. Ο υπερβολικός «θόρυβος» των μέσων επικοινωνίας και σύνδεσης των ανθρώπων οδηγούν σε μια «οχλοβοή», μέσα στην οποία χάνεται το πραγματικό νόημα και ο ουσιαστικός στόχος του ανθρώπου. Και αυτός ο στόχος δεν είναι άλλος παρά μόνο η πορεία προς την αιώνια ζωή μέσα από την Εκκλησία και τον συνάνθρωπο.


Η σημερινή γενιά έχει ανάγκη από πατρικές μορφές, εντός και εκτός του ιερατείου. Μέσα από αυτή την πατρότητα, θα μπορέσει η κοινωνία του Χριστού να πορευθεί με βεβαιότητα και σταθερότητα στο μέλλον. Με βάση πάντοτε την θεολογία των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας αλλά εστιάζοντας στο παρόν και το μέλλον της Εκκλησίας, οι σημερινοί πατέρες καλούνται να κουβαλήσουν το βαρύ φορτίο του ποιμνίου της Εκκλησίας προς την σωτηρία και την αιώνια ζωή.


Με τον π. Γεώργιο Σχοινά, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου. Το βίντεο προέρχεται από το κανάλι Απαρχή στο Youtube

Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Να μας επισκέπτεσθε συχνά